global home 2Este expert al Comisiei medicale a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si medicul nutritionist al Federatiei Romane de Canotaj.

Avand convingerea ca boala are de multe ori cauze multiple si ca starea de sanatate trebuie privita ca un intreg al corpului si al mintii, dr. Camelia Stefanescu cauta sa gaseasca si sa trateze  originea bolii si nu efectele acesteia. Fie ca este vorba de greseli de alimentatie, stres sau alte tulburari emotionale, poluanti ai mediului inconjurator atat chimici cat si electromagnetici, oricare din aceste cauze, de multe ori ignorate, pot determina aparitia unor deficite celulare care sa duca spre imbolnavire. Astfel, dr Camelia Stefanescu aplica de multa vreme principiile moderne de medicina integrativa, analizand si tratand personalizat fiecare pacient.

Celula este cea mai mica componenta a unui intreg care alcatuieste organismul. In fiecare celula au loc procese metabolice - respiratie, primire si prelucrare de nutrienti, eliminare a deseurilor, reproducere. In cazul in care mai multe celule ale unui organ au un dezechilibru energetic, pe termen scurt organismul va incerca o echilibrare si o vindecare a zonei afectate. Aceste dezechilibre energetice, rezultand din procese degenerative, deficite de nutrienti sau al unui stres, nu sunt resimtite prin durere sau disconfort imediat insa, pe termen lung, dezechilibrul energetic al mai multor celule vor duce catre impolnavirea unui organ. Cu alte cuvinte, un grup de celule in stare de degradare bio energetica, nu va putea sa faca fata unor  alte agresiuni externe si, in timp, va fi punctul de plecare al unei afectiuni.


In anul 2013 dr Camelia Stefanescu a introdus in premiera in Romania aparatura medicala Global Diagnostics dupa stagii de pregatire si multe seminarii de specializare in Austria si Elvetia. Experienta in domeniul tratamentelor cu aparatura medicala Global Diagnostics se imbina fericit cu cunostintele medicale si cele de nutritie si dietetica, rezultatul fiind o anamneza complexa in cautarea adevaratului factor al imbolnavirii si un tratament specific individualizat.

Studii si specializari

- licenta la Facultatea de medicina generala Carol Davila, studii UTM Bucuresti, specializare Medicina Generala
- licenta la Facultatea de Nutritie si Dietetica din cadrul UMF Tg Mures
- specializare in Stiintele Nutritiei la UBB Cluj-Napoca
- formare profesionala in cadrul seminariilor, conferintelor si congreselor de nutritie si dietetica, sustinute de nume importante in domeniu:
- Chronische Zustande und Immunsysteme - Viena, 2014
- EFAD - Food and Nutrition Action Plan - Amsterdam, 2015
- ISSN - Sports and Exercise Nutrition - Middlesex University Londra,2016
- ISSN - Ireland Conference of Nutrition - Dublin, 2016
- EFAD - Conference & General meeting - Rotterdam, 2017
- Global diagnostics Congress - Alpbach, 2018
- Nutrition in athletic development - Dusseldorf 2019

Despre  Mine

Este expert al Comisiei medicale a Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si medicul nutritionist al Federatiei Romane de Canotaj. Avand licente obtinute atat la Facultatea de medicina generala Carol Davila cat si la Facultatea de nutritie si dietetica a UMF Targu Mures, la care s-au adaugat studii de master in Stiintele nutritiei la Cluj si participari la multe seminarii si congrese internationale, dr Camelia Stefanescu cauta sa gaseasca originea reala a bolii si nu sa trateze efectele acesteia.